Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Möt våra forskare

Våra forskare är angelägna om att dela med sig av sin forskning och det finns många sätt att ta del av den senaste forskningen från Göteborgs universitet.

Är du nyfiken på hur forskningen påverkar din vardag? Eller vill du veta mer om hur forskning fungerar och vad vi gör på Göteborgs universtitet? 

Vetenskapsfestivalen, Bokmässan, Almedalen, West Pride och Examensutställningar är bara några av de populärvetenskapliga evenemang som Göteborgs universitet deltar i eller organiserar.

Bokmässan 2017

Göteborgs universitet deltog på Bokmässan med en egen monter, B05:77. Där kunde du möta aktuell forskning, diskutera allt från litteratur som medicin till myter om vårt språk och hur åldrande och bildning hänger ihop.

Dessutom deltog Göteborg universitets forskare på exempelvis Forskartorget, i seminarieprogrammet, och på Scener & samtal på Världskulturmuseet.

Bokmässan pågick mellan 28 september - 1 oktober.

Uppslag i GU Journalen - Maskinen som medmänniska

Forskarporträtt

På Göteborgs universitet forskars det inom många olika ämnesområden. Det här är något som vi är stolta över. Dagligen syns och hörs forskare på universitetet i media, där de uttalar sig i sin roll som sakkunniga. 

Här kan du få möjlighet att fördjupa dig i ett antal porträtt av några av universitetets forskare.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-09-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?