Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2018-01-11 10:19

Tipsa en vän

Aktuellt - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida

Bild på person som håller tal.

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Nyheter, aktuella stipendier, evenemang, öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konserter och konferenser.

• HIV/aids-frågan är mer komplex vad som ofta erkänns

[2018-06-21] Ökad kunskap och närmare samarbete mellan sjukhus och traditionella botare kan förbättra effektiviteten i kampen mot HIV/aids i Moçambique. Det visar en ny avhandling från Göteborgs universitet.

• Probiotika kan skydda skelettet hos äldre kvinnor

[2018-06-21] För första gången i världen visar nu forskare vid Sahlgrenska akademin att probiotika, alltså kosttillskott med hälsofrämjande bakterier, kan användas för att påverka människans skelett. Bland äldre kvinnor som fick probiotika halverades benförlusten jämfört med kvinnor som bara fick placebo. Forskningen öppnar för ett nytt sätt att förbygga frakturer hos äldre.

• Samverkan i fokus när världens miljöekonomer möter praktiker och beslutsfattare i Göteborg

[2018-06-20] Farliga kemikalier är ett växande problem för både ekosystem och människor och att utforma ett effektivt regelverk en stor utmaning för beslutsfattare. Under den internationella miljöekonomikonferensen WCERE 2018 på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet diskuterar miljöminister Karolina Skog framtida styrmedel för kemikalier med internationella forskare och experter. Seminariet är en av 40 programpunkter där olika samhällsaktörer möts.