Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Barn med HBTQ-föräldrar: Resultat från 40 års forskning - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Barn med HBTQ-föräldrar: Resultat från 40 års forskning

Föreläsning

Susan Golombok har under många år studerat psykologisk utveckling hos barn, ungdomar och unga vuxna som vuxit upp i det hon kallar "nya" familjeformer, det vill säga familjer med till exempel homosexuella pappor eller lesbiska mammor, men även barn som kommit till genom så kallad reproduktiv teknologi.

I sin föreläsning kommer Susan att berätta om sin forskning och om hur resultaten har lett till ifrågasättande av vanliga antaganden om att strukturella aspekter när det gäller familjen (exempelvis föräldrars kön och sexuella läggning) har betydelse för barns psykologiska utveckling.Föreläsningen ges på engelska (Children with LGBT parents: Findings from 40 years of research) och är öppen för alla intresserade.

Antal platser: 100. Ingen förbokning (först till kvarn).

Föreläsare: Professor Susan Golombok är föreståndare för Centrum för familjeforskning vid Cambridge universitet. Hon är en spännande föreläsare och har utöver ett stort antal publicerade arbeten även nyligen gett ut boken Modern families. Parents and children in new family forms. Boken kommer ut på svenska i början av 2018. Mer om Susan Golombok: https://www.cfr.cam.ac.uk/directory/SusanGolombok.

Datum: 2017-09-27

Tid: 09:15 - 11:30

Kategorier: Psykologi

Arrangör: Psykologiska institutionen

Plats: Psykologen, Haraldsgatan 1
F1

Kontaktperson: Philip Hwang

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?