Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Urban Research: När kommunerna sätter forskningsagendan

Seminarium

Ett seminarium om samverkan mellan akademi och kommun

Sättet vi planerar våra städer förändras ständigt och ny forskningskunskap i kombination med lärande kan vara en bra grund för förändring. Genom att lära och reflektera utvecklar kommuner sin förmåga att svara på de utmaningar som finns i samhället. Regeringens senaste forskningsproposition pekar ut samverkan som en av de viktigaste strategiska punkterna att arbeta med inom de närmsta tio åren. Men att överföra forskning till praktik har visat sig vara svårt och förutsättningarna ser olika ut i olika kommuner.

Inför detta Urban Research bjuder vi in praktiker och forskare till ett seminarium där vi under en eftermiddag kommer lyssna till ett exempel på ett pågående samverkansprojekt mellan tre universitet och sex skånska kommuner. Tillsammans reflekterar vi över möjligheter och utmaningar med forskningssamverkan.

Projektet som presenteras, NärKomm (När kommunerna sätter forskningsagendan), är ett treårigt Formas-projekt som testar kommundoktorander som metod för hållbar stadsutveckling.


Se program och anmäl dig här (senast 19 september)

Datum: 2017-09-26

Tid: 13:00 - 16:45

Kategorier: Hållbar utveckling

Plats: Ej bestämd ännu men kommer att hållas i Göteborg (information om lokal kommer gå ut till registrerade i god tid innan start)

Kontaktperson: Ulrica Gustafsson, Mistra Urban Futures

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?