Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Synvända i dag och i framtiden - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Synvända i dag och i framtiden

Seminarium

Elisabet Hermodsson var en pionjär på många områden. Som visdiktare, poet, essäist, filosof, feminist och bildkonstnär ger hon röst åt en kristet influerad civilisationskritik som värnar människan och naturen gentemot teknokratin och vetenskapen.

Den 20 september - den dag då hon skulle ha fyllt 90 år - kommer hennes minne att hedras med ett seminarium på Jonsereds herrgård, Synvända i dag och i framtiden. Där presenteras då också en ny bok med hennes tolkningar av Friedrich Hölderlins lyrik. Musikantisk poesi framförs under dagen av bland andra Britt Ling, sångerska och Martin Bagge, visartist.

Till seminarierna skickas personliga inbjudningar ut. Antalet platser är begränsat. Skulle du vilja delta i något av dem om plats finns skriv till jonseredsherrgard@gu.se och meddela det.

Birgitta Bergsten är docent i litteraturvetenskap. Hon disputerade 1989 på avhandlingen "förflytta berg till bokstäver". Utvecklingslinjer i Elisabet Hermodssons författarskap. Thomas Millroth är konsthistoriker och författare till bok om Elisabet Hermodssons bildkonst. Eva Sjöstrand är författare, journalist och radioproducent på SRP2 och Radio Gotland. Gunnar Eriksson är professor i kördirigering vid Göteborgs universitet och mångårig arrangör av bland annat Elisabet Hermodssons visor.


Havsvåg, solvåg och vindarna fria

I anslutning till seminariet arrangeras i Härlanda kyrka i Göteborg kl 19.00 konserten Havsvåg, solvåg och vindarna fria med Göteborgs Kammarkör/ Gunnar Eriksson & Hvitfeldtska Musikgymnasiets Kammarkör/ Martin Bagge tillsammans med Eva Sjöstrand och musikervänner i Härlanda kyrka, Göteborg.
Entréavgift 140 kronor

Datum: 2017-09-20

Tid: 09:30 - 16:00

Kategorier: Samverkan

Arrangör: Jonsereds herrgård/Göteborgs universitet

Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Kontaktperson: Eva Staxäng

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?