Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Studievägledare

Med 1 700 anställda och en omsättning på 2,3 miljarder kronor är Sahlgrenska akademin Göteborgs universitets största fakultet. Vi bedriver forskning och utbildning inom medicin, odontologi och vårdvetenskap, och flera av våra utbildningsprogram hör till landets mest populära. Under vårt tak rör sig allt från unga studenter till internationellt ledande forskare, alltid i nära samverkan med Västra Götalandsregionen, Folktandvården och näringslivet.

Vid Sahlgrenska akademins kansli samlas det fakultetsgemensamma administrativa stödet för utbildning och forskning. Här arbetar idag drygt 40 medarbetare med ansvar för ekonomi- och utbildningsadministration, kommunikation, HR och stöd till fakultetsledningen.

Utbildningsavdelningen vid Sahlgrenska akademins kansli består av 20 personer som arbetar med frågor rörande utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Vid avdelningen ges handläggar- och sekreterarstöd till fakultetens utbildningsråd samt råd för utbildning på forskarnivå. Inom avdelningen finns också studievägledning för fakultetens samtliga utbildningsprogram, samordning av akademins internationaliseringsarbete, administration av forskarutbildningen samt programadministration av läkarprogrammet och handläggarstöd åt läkarprogramkommittén.

Arbetsuppgifter

Vi söker en studievägledare för ett vikariat på upp till ett år. Du kommer att ingå i en grupp av sex studievägledare, var och en med ansvar för arbetet med några av akademins program. Ditt huvudsakliga uppdrag är att ge stöd och vägledning till antagna studenter i form av vägledningssamtal, studieplanering och uppföljning samt att informera och vägleda presumtiva studenter. Arbetet innebär också ett nära samarbete med övriga studievägledare och med institutioner, utbildningskommittéer och internationella handläggare på fakulteten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har studie- och yrkesvägledarexamen eller annan adekvat utbildning, alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tidigare dokumenterad erfarenhet av studievägledararbete inom högskolan och kännedom om universitetets organisation är meriterande. Det är betydelsefullt att du har en god förmåga att självständigt planera och organisera arbetet samt har initiativ- och samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid i upp till ett år med placering tills vidare vid Sahlgrenska akademins kansli. Tillträde snarast. 

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Titti Wahlström, utbildningschef, 031-786 6484, titti.wahlstrom@gu.se eller Pia Gejervall, studievägledare, 031-786 3902, pia.gejervall@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?