LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande forskare

Institutionen för kliniska vetenskaper representerar 16 olika ämnesområden som bedriver forskning och utbildning inom områdena: anestesiologi och intensivvård, biomaterialvetenskap, dermatologi och venereologi, gastrokirurgisk forskning och utbildning, transplantationskirurgi, transplantationskirurgi, kirurgi, obstetrik och gynekologi, onkologi, ortopedi, pediatrik, plastikkirurgi, radiofysik, radiologi, urologi samt öron-, näs- och halssjukdomar. Institutionen har också ett informationscentrum för ovanliga diagnoser. Institutionen är en av sex institutioner inom Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet.

Anställningen är vid avdelningen för radiofysik och projektet handlar om optimering av rekonstruktions- och segmenterings-algoritmer inom nuklearmedicinsk diagnostik och terapi. Idag saknas bra kvantifieringsmetoder av tumörbörda i nuklearmedicinska bilder, och detta projekt syftar till att öka detekteringen av små tumörer och ta fram nya effektiva segmenteringsmetoder av tumörer och organ. Forskargruppen har tidigare tagit fram nya rekonstruktions- och segmenterings algoritmer. Dessa har implementerats i gruppens forskningsbildplattform, vilka nu skall vidareutvecklas och kvalitetssäkras.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter är att medverka som biträdande forskare i de olika projekt som forskargruppen bedriver inom bildbaserad diagnostik och terapi. Mycket av arbetet innebär att kvalitetssäkra de algoritmer som gruppen utvecklar. Det ingår också att sammanställa forskningsrapporter och medverka i manusskrivande.

Kvalifikationer

Sökande ska skall ha grundläggande utbildning inom generering och analys av medicinska bilder, t ex en sjukhusfysikerexamen. Viss erfarenhet i Matlab-programmering är en fördel för anställningen, men inget krav. Projektgruppen består av sjukhusfysiker, läkare, biomedicinska analytiker och sjuksköterskor, det är därför önskvärt med viss erfarenhet av att ha jobbat inom sjukvården.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 6 månader, heltid med placering tills vidare vid institutionen för kliniska vetenskaper, avdelningen för radiofysik. Tillträde snarast, eller enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor/1:e sjukhusfysiker Peter Bernhardt på telefon 0708-636273 eller mail peter.bernhardt@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.