Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektor i folkhälsovetenskap, PAR 2017/1073

Anställningen är placerad vid Institutionen för medicin, Enheten för socialmedicin och epidemiologi. Enheten ansvarar för kandidat- och masterprogram i folkhälsovetenskap, masterprogram i global hälsa och bedriver också underivsning i förmena socialmedicin och samhällsfarmaci. Vid enheten bedrivs forskning med inriktning mot hälsorelaterade livsstilsfaktorer och livsloppsperspektiv och betydelsen av samhällsstrukturer och sociala faktorer för hälsa och sjukdom. Enheten för socialmedicin och epidemiologi är en tvärprofessionell och tvärdisciplinär miljö. Vi kombinerar bra undervisning med studentens lärande i fokus och kvalificerad forskning med en god akademisk arbetsmiljö. www.epso.gu.se

Ämne

Folkhälsovetenskap

Ämnesbeskrivning

Folkhälsovetenskap är en vetenskap som handlar om befolkningens hälsa på lokal, nationell och internationell nivå. I fokus är faktorer som styr hälsoutvecklingen i samhället exempelvis fattigdom, social ojämlikhet, kön, etnicitet och livsstil.

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår undervisning och kursansvar, vilket bland annat inkluderar att i team med andra lärare planera, organisera och administrera kurser inom i första hand kandidat- och masterprogram i folkhälsovetenskap och masterprogram i global hälsa. Undervisning inom andra kurser än de man har kursansvar för ingår. Utöver detta ingår programgemensamma uppgifter, studentkontakter, utvecklingsarbete och samverkan med relevanta aktörer inom och utanför akademin. Samverkan med olika program (interprofessionellt lärande) och undervisning på grundnivå inom andra program vid Sahlgrenska akademin kan bli aktuellt.

Behörighet

Avlagd doktorsexamen i relevant ämne och visad pedagogisk skicklighet.

Bedömningsgrund

I första hand pedagogisk skicklighet. I andra hand vetenskaplig skicklighet. Administrativ förmåga och förmåga till samarbete beaktas också. Erfarenhet av undervisning inom för anställningen relevant ämnen är meriterande och särskild vikt läggs vid kompetens i global hälsa och hälsopromotion. Högskolepedagogisk utbildning är en merit. Erfarenhet av tvärvetenskapliga kvalitativa liksom epidemiologiska studier från låg- och medelinkomstländer är särskilt meriterande.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning (vikariat), 100 % i upp till 2 år, med placering vid Institutionen för medicin.

Kontaktuppgifter för anställningen

  • Gunnel Hensing, enhetschef, 076-618 68 62, gunnel.hensing@gu.se
  • Gunilla Priebe, studierektor, 076-618 68 64

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökan ska utformas enligt Sahlgrenska akademins anvisningar för läraranställningar: http://sahlgrenska.gu.se/internt/service-stod/lararrekrytering/Ansokan/generell

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Notera särskilt att följande dokument ska bifogas ansökan:

- Doktorsexamensbevis (på svenska eller engelska)
- Max 10 vetenskapliga skrifter i fulltext som sökande särskilt önskar åberopa
- Övriga intyg / bevis / betyg som styrker sökandes kvalifikationer

Eventuella vetenskapliga publikationer, skrifter och liknande som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas i tre exemplar med referensnummer PAR 2017/1073 till:

Göteborgs universitet
Sahlgrenska akademin
HR-avd
Box 400
405 30 Göteborg

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-09-28

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?