LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Vikarierande universitetslektor i sociologi

Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap söker nu en universitetslektor för höstterminen 2017.

Sociologi

Ämnesbeskrivning

Sociologi söker förstå och förklara olika samhällsförhållanden och hur dessa påverkar människors liv. Centralt är studier av sociala relationer och sociala processer, alltifrån globala relationer och historiska samhällsförändringar till människors möte i vardagen. Sociologer vid den här institutionen är bland annat intresserade av frågor som rör arbete och yrken, fritid och privatliv, välfärdsstaten, sociala rörelser, utbildning, brottslighet, massmedier, miljö, teknikanvändning m.m. Sociologiska analyser ger ofta insikter om sådant vi tidigare tagit för givet.

Arbetsuppgifter

Anställningen innefattar undervisning inom institutionens grundutbildning. Huvudsakligen sker undervisningen på kurser för blivande lärare med inriktning mot sociala relationer, konflikthantering och ledarskap samt lärarprofessionen och vetenskapligt förhållningssätt. Handledning av studentgrupper inom kursen Personalarbetets innehåll och metoder är en del av arbetsuppgifterna. Sökande skall därutöver vara beredd att vid behov åta sig undervisning inom institutionens övriga uppdrag i sociologi på grundnivå.

Undervisningen sker främst i form av föreläsningar, seminarier, workshops, handledning och examination, men även andra undervisningsformer kan förekomma. Undervisningen bedrivs i huvudsak på svenska, men inslag på engelska kan förekomma.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Bedömningsgrund

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning. Vid bedömningen kommer särskild vikt att fästas vid pedagogisk förtjänst och skicklighet. Prövning av den pedagogiska skickligheten skall avse planering, genomförande och utvärdering av undervisning, inklusive handledning och examination. Erfarenhet av och skicklighet i akademisk undervisning inom angivna arbetsuppgifter, undervisningsformer och studentgrupper skall vara väl dokumenterad och vitsordad. Vikt vid bedömningen kommer också att fästas vid vetenskapliga meriter och skickligheter samt sökandens förmåga att integrera dessa i undervisningssammanhang. Vid bedömningen läggs vidare vikt vid förmågan till samarbete och att kunna verka över institutionsgränser.

Anställning

Anställningen är ett vikariat om heltid (kan förhandlas) fram till 2018-01-3 vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap. Tillträde så snart som möjligt.

Tillsättningsförfarande

I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med intervjuer och referenstagning.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av vice prefekt Oskar Engdahl, oskar.engdahl@gu.se
Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till personalhandläggare Anna Karin Wiberg, tfn 031-786 4761, anna-karin.wiberg@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas i ett exemplar till: Inst för sociologi och arbetsvetenskap, att Anna Karin Wiberg, Box 720, 405 30 Göteborg och ska vara inkomna senast 2017-09-26.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-09-26

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.